SUCCES STORY | Wat OCM voor mij heeft gebracht

Help 2 collega ondernemers

Met ‘Pay It Forward’ help jij 2 collega-ondernemers vanuit jouw eigen passie en expertise binnen de Open Coffee Maastricht. Dat levert je meteen 2 referenties op, die je mag gebruiken. De ondernemers die geholpen worden, gaan vervolgens ook 2 personen helpen.

Opzet

Verschillende organisaties en platformen schrijven erover; Ondernemersplein, Kamer van Koophandel, FNV Zelfstandigen en bijvoorbeeld de Rabobank. Kleine zelfstandigen moeten meer gaan samenwerken. Maar doen we dat ook echt? Hier bij Open Coffee Maastricht komen we elke maand samen om elkaar te ontmoeten, te inspireren en van elkaar te leren.

Vertrouwen

Wij als organisatie faciliteren dit graag. Maar er is meer nodig. Om echt samenwerkingen aan te gaan met elkaar moeten wij met zijn allen de volgende stap zetten. En dat begint met vertrouwen. Vertrouwen bouw je op doordat beide kanten investeren in een relatie.

Hoe werkt het?

Als Open Coffee Maastricht proberen we graag nieuwe dingen uit. En dat zouden wij graag op de volgende manier willen doen. Met ‘Pay It Forward’ help jij 2 collega-ondernemers vanuit jouw eigen passie en expertise binnen de Open Coffee Maastricht. Besteed minimaal een uur van je tijd aan de ander en help diegene.
Een consult, een sessie, een bedrijfsbezoek, een introductie in een nieuw netwerk of evenement, hoe je het ook wil noemen of in wilt vullen.  Zonder een verkooppraatje of verborgen agenda, gewoon een ander helpen. Als starter heb je een vertrouwde omgeving om je dienst of product te toetsen. En krijg jij er referenties en ambassadeurs voor terug.
De ondernemers die geholpen zijn, gaan vervolgens ook 2 personen helpen.

Resultaat

Resultaat is dat wij elkaar echt leren kennen en we elkaar wederzijds feedback kunnen geven zonder dat dit (zakelijke) gevolgen heeft. Een relevante leerervaring en een verdieping van je netwerk.

Ontmoet, Inspireer en Leer

Wij geloven dat we met concrete acties zoals deze echt kunnen gaan samenwerken als ZZP’ers. Zo willen wij als Open Coffee Maastricht bouwen aan onze (zakelijke) relatie met elkaar en onze kernwaarden concretiseren.

Wie help jij?

Interesse om mee te doen? Meld je dan aan bij de volgende Open Coffee als Pay-It-Forward kandidaat!

Mrt 2020

Deze maand staan deze ondernemers voor je klaar:

Janine Jacobs

Janine Jacobs

Ja2Coaching
Math Fooij

Math Fooij

Avytos
© 2024 Stichting Open Coffee Maastricht – Webdesign: DesignBrains